Ugrás a tartalomra

Magunkról

Rólunk

"Miként uralkodó királyi székében,
A Bihar úgy trónol fenn a magosságban,
Ugy néz le ránk onnan légpalotájából;
Alakján hatalom, arczán méltóság van.
"

                                       /Czárán Gyula/

 

Egyesületünket 11 lelkes túratárs alapította azzal a céllal, hogy minél több ember életében szervezett keretek között legyen elterjedt a túrázás, természetjárás mint életforma és szabadidős tevékenység.

Szeretnénk mindenki számára megismertetni a közeli Erdélyi-szigethegységet valamint Erdély hegyvidékeinek egyedülálló tájait, természeti értékeit.

Egyesületünk küldetése a fiatalok természet és környezettudatos gondolkodásra való nevelése, oktató és motivációs előadásokkal, vagy a túrák során mutatott élő példákkal.

Túrákat, kirándulásokat szervezünk az Erdélyi szigethegységben (Királyerdő, Vlegyásza, Bihar, Béli-hegység, Torockói-hegység, Zarándi-hegység stb. hegyei között).

Székelyföldi kirándulásokon, vagy a Csíksomlyói búcsún, valamint az erdélyi és moldvai Csángó néprajzi kirándulásokon ismertetjük meg az ott élő magyarság értékeit, kultúráját.

30 váras túránkon erdélyi szász erődtemplomokat fedezünk fel.

Célunk továbbá a hegymászás, barlangászás a kerékpáros és gyalogtúrák népszerűsítése.

Cégek és intézmények számára túrával egybekötött csapatépítő tréningeket ajánlunk a természetben.

Környezetvédelmi tevékenységünk keretében részt veszünk madárvédelmi, valamint erdővédelmi és felújítási programokban, valamint különféle programokon népszerűsítjük e tevékenységeket.

Ízelítőül kalandozz a korábbi kirándulásaink fotó galériái között!

Térképtárunkban a túrázáshoz szükséges térképeket találhatsz.

Ha kedvet kaptál e tájak felfedezésére, megismerésére, vagy csak egy felszabadult kirándulós hétvégére vágysz úgy akár tagként is

CSATLAKOZZ HOZZÁNK !

Amennyiben saját túraelképzelésed van és legalább 4 fő részvételére számíthatunk, úgy oszd meg velünk, és mi megszervezzük, akár a szállással és utazással együtt is.

TÚRÁZZ VELÜNK !