Ugrás a tartalomra

Következő motivációs előadásunk

Nagyításhoz kattints a képre!

 Varga Csaba plakát

Szeretettel invitálunk minden kedves érdeklődőt a Bihari Túrák Közhasznú Egyesület következő MOTIVÁCIÓS ELŐADÁSÁRA, melynek vendége

Varga Csaba

expedíciós hegymászó lesz.

Varga Csaba eddig öt sikeres nyolcezer méter feletti hegyet meghódító expedíciót tudhat maga mögött, mellyel jelenleg a legsikeresebb aktív hegymászója hazánknak.

2013-ban a Gasherbrum II (Karakorum), 8035 méteres,

2014-ben a Broad Peak (Himalája), 8051 méteres, majd

2017-ben a Manaszlu (Himalája), 8163 méteres

2019-ben a Gasherbrum I (Karakorum) 8080 méter és idén a Dhaulagiri (Himalája) 8167 m magas csúcsait érte el oxigénpalack nélkül.

A további érdekesség, hogy az utóbbi két sikeres mászása éveiben két további kísérletet is tett 2019-ben a Dhaulagiri-n és idén a Himalája legmagasabb csúcsa felé, a Chomolungma meghódítására.

Kísérletet tett további három alkalommal egy-egy nyolcezres leküzdésére, így 2015-ben a K2 (Karakorum), 8611 méteres csúcsára ahol 7400 méterig jutott, valamint 2016-nam a Nanga Parbat (Himalája), 8125 méteres csúcsára mely expedíció alkalmával 6000 méterig jutott fel.

2018-ban a Kancsendzönga 8586 m magas csúcsát célozta meg, mely során az évben magyar részről ő jutott legmagasabbra oxigénpalack használata nélkül, hiszen a csúcskísérlet közben életveszélyessé vált időjárás miatt 8100 m-ről volt kénytelen visszafordulni.

Varga Csaba a vetítéssel egybekötött előadásában a 2021 évi expedícióinak kalandjairól mesélve betekintést enged a nyolcezresek misztikus világába, valamint megtudhatjuk, hogy milyen motivációk sarkalják e zord hegyek csúcsai felé, honnan merített erőt, amikor a legnehezebb helyzetekben elcsüggedve, majd ismét talpra állva tovább tudott indulni és hogyan tudott kritikus viszonyok között, életveszélyes körülmények közepette helyes döntést hozni.

Az előadás ideje, helye: 2021.12.14. (kedd) 18:00 Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ, Koncert terem.

Az előadáson a részvétel mindenki számára INGYENES!

Hagyományainknak megfelelően az előadás végén feltett kérdésekre leggyorsabban válaszolók ajándékot kapnak.

Az előadás végén a Csaba 2021-es naptárát is meg lehet majd vásárolni, melyet az idei expedícióban készített fényképek színesítenek.

Kérjük minél többen osszátok meg a programot!

Az előadásra is ellátogató megosztók között az előadás végén szintén ajándékot sorsolunk ki.

Mindenkit szeretettel várunk!!!